10 gezondheidsvoordelen van zalm

10 gezondheidsvoordelen van zalm

Elke week minstens twee porties zalm eten, heeft geweldige voordelen voor je lichaam. Laten we je de meest populaire voordelen van zalm laten zien:
1. Rijk aan omega-3-vetzuren
Zalm is een van de beste bronnen die rijk zijn aan Docosahexaeenzuur (DHA) en ecosapentenoïde (EPA) vetzuren die nodig zijn voor het lichaam en die het zelf niet kan produceren, dus het moet in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd.
DHA en EPA hebben verschillende gezondheidsvoordelen:
Ontsteking verminderen, bloeddruk verlagen, het risico op kanker verminderen en de functie van lichaamscellen en slagaders verbeteren.
Het eten van zalm kan je helpen hartaandoeningen te voorkomen door het gehalte aan omega-3-vetten in je lichaam te verhogen en omega-6-vetten en triglyceriden te verminderen.
• Het eten van zalm in gespecificeerde hoeveelheden is een geweldige manier om sterke botten te behouden. Onderzoekers van de Ohio State University hebben tijdens een 15-jarige studie van het Women’s Health Initiative vastgesteld dat vrouwen wier bloed hogere niveaus van omega-3 bevat, een lagere heupfracturen hebben Dan anderen.
• Studies tonen aan dat omega-3-supplementen de efficiëntie van verschillende hersenfuncties verhogen, het geheugen verbeteren en op de lange termijn de ziekte van Alzheimer kunnen helpen voorkomen en behandelen.
Het consumeren van ten minste twee zalmrantsoenen per week kan helpen voldoen aan uw specifieke behoeften aan omega-3-vetzuren.
Waarschuwing: hoewel DHA en EPA belangrijk zijn voor het ontwikkelen van het centrale zenuwstelsel van uw kind, of u nu zwanger bent of borstvoeding geeft, hoeft u het niet te veel te eten om de hoeveelheid kwik waaraan uw kind kan worden blootgesteld te verminderen, omdat het voldoende is om 340 gram ervan te eten, inclusief Twee vissen per week.

2. Een bron van eiwitten
Zalm is rijk aan eiwitten en is een van de essentiële voedingsstoffen die u dagelijks uit uw dieet moet halen, omdat het een aantal belangrijke rollen in het lichaam speelt, waaronder helpen om te herstellen na een blessure, en beschermen tegen osteoporose en behoud van spiermassa tijdens gewichtsverlies.
Uit recent onderzoek is gebleken dat voor een optimale gezondheid elke maaltijd u minstens 20-30 gram hoogwaardige eiwitten moet bieden.
Gerelateerde onderwerpen
• gezonde recepten
• Dieet- en gewichtsverliesforums
• Hoe kan een zwangere vrouw ernstig maagzuur verlichten?
Moet een hiatale hernia een operatie ondergaan?
• Lange termijn resultaten van liposuctie
Het is vermeldenswaard dat 99 gram zalm je 22-25 gram eiwit levert.

3. Rijk aan vitamines
Zalm is een goede bron van veel vitamines, vooral vitamine D en B, die het lichaam tegen veel ziekten beschermen.
Vitamine D-tekort wordt geassocieerd met een verhoogd risico op het ontwikkelen van kanker, hartaandoeningen en artritis (reuma).
Elke 100 gram zalm bevat ook veel soorten vitamine B, nodig om energie te produceren, lichaamsinfecties te beheersen en de gezondheid van hart en hersenen te beschermen.
Vitamine B-variëteiten verkrijgbaar in elke 100 gram zalm:
1. Vitamine B1 (thiamine – thiamine) op 18%.
2. Vitamine B2 (riboflavine) – 29%.
3. Vitamine B3 (niacine – niacine) op 50%.
4. Vitamine B5 (pantotheenzuur) 19%.
5. Vitamine B6 steeg met 47%.
6. Vitamine B9 (foliumzuur) 7%.
7. Vitamine B12 steeg met 51%.

4. Een goede bron van kalium
Zalm bevat een grote hoeveelheid kalium gelijk aan die in bananen.
100 gram zalm levert u 11-18% kalium, wat u helpt de bloeddruk onder controle te houden en overtollige vloeistoffen kwijt te raken, en het risico op een beroerte vermindert.
Een analyse van 31 onderzoeken wees uit dat een verhoogde kaliumspiegel in het lichaam leidt tot een significante daling van de bloeddruk, vooral wanneer het wordt toegevoegd aan een natriumarm dieet.
Eén studie toonde ook aan dat kaliumgebrek kan leiden tot een toename van waterretentie en bloeddruk bij gezonde mensen met een normale bloeddruk.

5. Het bevat hoge niveaus van selenium
Selenium is een mineraal dat voorkomt in de bodem en sommige voedingsmiddelen die uw lichaam nodig heeft om gezond te zijn.
Hoewel je lichaam misschien een kleine hoeveelheid selenium nodig heeft, moet je er voldoende van binnenkrijgen.
Studies hebben aangetoond dat selenium de auto-immuniteit bij mensen met schildklieraandoeningen verhoogt, het risico op kanker vermindert en de gezondheid van de botten helpt beschermen.
Eén studie toonde aan dat de niveaus van selenium in het bloed aanzienlijk toenamen bij mensen die voldoende porties zalm per week consumeerden, in vergelijking met degenen die visoliecapsules consumeerden die een laag gehalte aan selenium hadden.
Wist je dat 100 gram zalm 59-67% van het seleniumgehalte levert dat nodig is voor het lichaam?

6. Bevat Astaxanthin-antioxidanten.
Astaxanthine is een stof die in verband wordt gebracht met zijn positieve effecten op de gezondheid en is verantwoordelijk voor het rood van zalm.
Astaxanthine vermindert het risico op hartaandoeningen door de oxidatie van “slechte” cholesterol te verminderen en de oxidatie van “goede” cholesterol te verhogen.
Een studie toonde aan dat 3,6 gram astaxanthine per dag voldoende is om de oxidatie van slechte cholesterol te verminderen, wat het risico op hartaandoeningen kan verminderen.
Anti-astaxanthine helpt met de omega-3-vetzuren in zalm om de hersenen en het zenuwstelsel te beschermen tegen ontstekingen, huidbeschadiging te voorkomen en u te helpen er jonger uit te zien.
100 gram zalm geeft je 0,4-3,8 gram astaxanthine-antioxidanten.

7. Helpt het gewicht onder controle te houden
Het eten van zalm kan je vaak helpen om af te vallen en het te behouden.
Zalm, net als andere eiwitrijke voedingsmiddelen, werkt om de hormonen te reguleren die de eetlust regelen en je een vol gevoel geven, het metabolisme verhogen, de insulinegevoeligheid verhogen en buikvet verminderen.
Onderzoek wijst uit dat omega-3-vetten in zalm en andere vette vis gewichtsverlies kunnen bevorderen en buikvet kunnen verminderen bij mensen met obesitas.

Bovendien bevat zalm enigszins weinig calorieën. Elke 100 gram zalm bevat slechts 206 calorieën.
8. Het werkt om ontstekingen te bestrijden
Zalm kan een krachtig wapen zijn tegen ontstekingen.
Veel experts geloven dat ontsteking de belangrijkste oorzaak is van de meeste chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen, diabetes en kanker.
Talrijke studies hebben aangetoond dat het eten van meer zalm de tekenen van ontsteking vermindert bij mensen die het risico lopen deze ziekten te ontwikkelen.
En een acht weken durende studie van een steekproef van Chinese vrouwen van middelbare leeftijd toonde aan dat het dagelijks consumeren van 100 gram zalm en andere vette vis leidde tot een afname van hun tekenen van ontsteking.

9. Voorkomt blindheid
Het eten van zalm kan helpen het droge-ogen-syndroom en leeftijdsgebonden maculaire degeneratiesymptomen, die blindheid veroorzaken, te verlichten.
Er wordt ook aangenomen dat omega-3-vetzuur nodig is om het oog bij de baby te ontwikkelen en het risico op glaucoom en glaucoom te verminderen, een groep oogziekten die leiden tot oogzenuwbeschadiging en verlies van het gezichtsvermogen als gevolg van verhoogde oogdruk.

0. Voorkomt hyperactiviteitsstoornis en aandachtstekort bij kinderen
Onderzoek toont aan dat kinderen die regelmatig zalm eten symptomen van ADHD hebben en hun academische prestaties verbeteren.