Wat zijn de voordelen voor gezondheid van falafel?

Wat zijn de voordelen voor gezondheid van falafel?

Falafel is een cultureel icoon in Libanon. Hoewel er velen zijn die een smakelijke falafel kunnen maken, kunnen weinigen overeenkomen met de frisse, gezonde en authentieke Libanese versie gemaakt van kikkererwten die zijn geweekt, gemalen en gemengd met kruiden, zoals komijn, chili, knoflook en koriander, en dan een diepe vriend om goudbruine perfectie.

is falafel gezond

We weten allemaal dat falafel absoluut heerlijk is, maar wist je dat het ook supergezond is? Laten we eens kijken naar enkele van de gezondheidsvoordelen van deze goudbruine ballen van perfectie.
Falafel is niet alleen een heerlijke snack, maar is ook heel goed voor je, hoewel het misschien moeilijk te geloven is hoe zoiets lekkers gezond kan zijn. Laten we om u te overtuigen eens kijken naar de gezondheidsvoordelen van falafel.

Hoog in vezels en eiwitten

Net als andere peulvruchten, zoals linzen en bonen, bevatten kikkererwten veel vezels en eiwitten, die beide een groot aantal gezondheidsvoordelen hebben, waaronder een goede hartgezondheid, spierherstel en -ontwikkeling, gewichtsbeheersing, spijsverteringsgezondheid en meer.

Geladen met vitamines en mineralen

Kikkererwten zitten boordevol vitamines en mineralen die cruciaal zijn voor een gezonde lichaamsfunctie, waaronder calcium, ijzer, fosfor, zink, foliumzuur, kalium, B-vitamines en magnesium.

Laag in calorieën

In vergelijking met andere gefrituurde goodies bevat falafel zeer weinig calorieën. Soortgelijke gerechten, zoals shoarma of doner kebab, bevatten allemaal vlees met veel calorieën, terwijl de kikkererwten waarvan falafel is gemaakt, een veel lager aantal calorieën bieden.

Rijk aan gezonde vetten

Falafel is rijk aan wat bekend staat als ‘gezonde vetten’ en bevat geen transvetten of verzadigde vetten, die twee van de grootste bijdragen aan een hoog cholesterolgehalte zijn.

Goed voor bloedsuikerspiegel

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels helpen ook uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Vezel vertraagt ​​de spijsvertering en laat suiker langzaam vanuit je spijsverteringskanaal in je bloedbaan terechtkomen. Dit betekent dat er geen suiker “hoog” is na het eten van falafel en geen vermoeidheid of irritatie door een bloedsuikercrash.

Laag in zout

Falafel bevat weinig natrium. En het handhaven van een lage natriuminname is essentieel voor het handhaven van een lage bloeddruk.

Hoewel er velen zijn die een smakelijke falafel kunnen maken, kunnen weinigen de verse, gezonde en authentieke Libanese versie evenaren. Als je bent gevallen voor falafel en je nieuwe liefde wilt verwennen, kom langs bij WOURWAYXL of bestel online, we bereiden dit heerlijke en gezonde Libanese eten graag voor je voor!